Forestillingen

Vi elsker (at hade) svenskerne er en humoristisk cabaret om vores forhold til det irriterende forbudsfolkefærd, vores søde og elskede brødre: Svenskerne!

Lige siden svenskerkrigene og det stockholmske blodbad har danskernes forhold til broderlandet og broderfolket været blandet. I dag er vi åbenlyst fascineret af svenskernes viser og har en stor kærlighed til landet - men landets indbyggere, svenskerne, ser mange danskere stadig mest som stive, storebror-agtige, autoritetstro, alvorstunge, overlegne, humorforladte og fordrukne.

I Vi elsker (at hade) svenskerne ser vi nærmere på dette folkefærd og vores had-kærlighedsforhold til dem.

Cabaret‘en er desuden fyldt med masser af de skønneste, svenske viser (som vi naturligvis vil fremføre på dansk!) skrevet af bl.a. Evert Taube, Bellman, Olle Adolphson, Björn Afzelius, Dan Andersson og Cornelis Vreeswijk.

Folkene bag forestillingen

Allan Høier, sanger og idémand
Født 1967 i Vojens som den mindste af fem søskende. Opvokset i Sønderjylland men flyttede senere til København, hvor han lærte svenskerne at kende når de vraltede fulde gennem Strøget... Studerede samtidig sang og skuespil og har medvirket i 12 forestillinger for Teatret OPtimis, bl.a. i Evert Taube- og Bellmancabaret‘er. Er desuden administrator og blæksprutte - både hos OPtimis og i andre sammenhænge. Har forresten en svensk svigermor...

Til toppen

Allan Thorsgaard, guitarist og arrangør
Født 1968 og opvokset i Rødovre som den ældste af to søskende. Mødte svenskerne i „hadets kampe“ i Idræts­parken, som det hed dengang. Uddannet guitarist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og medvirkende i en række OPtimis-forestillinger. Medvirker også i forskellige sammenhænge med klassisk musik, bl.a. ved Aarhus Sommeropera, er „røvballe“-musiker og musikskolelærer på Lyngby Musikskole.

Til toppen

Bo Skødebjerg, instruktør
Født 1964 i Ullerup ved Give som nummer tre af en søskendeflok på fire. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Fastansat skuespiller ved Ålborg Teater 1988-94 og har siden arbejdet som freelance skuespiller, instruktør, tekstforfatter og dramatiker (bl.a. for Folketeatret.dk) Mødte de korrekte, men meget engagerede, svenskere i den kunstneriske branche. Har instrueret flere af Teatret OPtimis‘ forestillinger.

Til toppen

Søren Christensen, arrangør
Født 1962 i København som den ældste af et ukendt antal søskende. Blev flydende på brodersmålet efter år tilbragt foran svensk TV2 dengang danmark kun havde én kanal. Har i dag god brug af det svenske, da samtlige detailhandelsekspedienter i København lader til at være rekrutteret i Malmø. Jazz-arrangør fra Berklee College of Music, Boston og cand. mag. i musik og filosofi fra Københavns Universitet. Har komponeret musik til teater og film - og stod for musikalske arrangementer til OPtimis’ Bellman-forestilling.

Til toppen